Bevat uw huisstijl de juiste kleuren?
Kleurgebruik is zeer bepalend voor een grafisch product, dit komt doordat de kleur bepaald welke signalen het afgeeft. Een kleur kiezen is vaak een gevoelskwestie, maar toch zijn er een aantal standaard kleurgebruiken die je niet kunt veranderen. Bijvoorbeeld voor handelingen op een website of app staat rood vaak voor een waarschuwing of foutmelding en groen voor acceptatie. Er zal verwarring ontstaan als je deze twee kleuren zou gaan omdraaien en bij een foutmelding een groene kleur zou weergeven.

Voor elk grafisch ontwerp is het bepalend welke kleur je gebruikt. Moet het eruit knallen of moet het rustig en zakelijk overkomen? Moet het duurzaamheid, zakelijk, rust of vrolijkheid uitstralen? De keuze kun je vaak wel maken op basis van gevoel. De verschillende tinten in de kleuren maken ook het verschil!

De verzadiging van de kleuren is wel bepalend voor de betekenis en sfeer. Door de juiste kleurcombinaties kan je huisstijl gerealiseerd worden met de juiste betekenissen.

De combinatie en sterkte van de kleuren geven toch een rustig maar zakelijk geheel. Belangrijk is om aan het begin van het ontwerp proces duidelijk te krijgen wat uw bedrijf precies doet en hoe het precies moet overkomen. Lettertype en stijl is daarnaast natuurlijk ook erg bepalend.

Vraagt u zich af of u wel de juiste kleuren gebruikt? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op: 026-3120163!

Geel:  De kleur geel kan als goedkoop worden gezien, maar ook als iets wat vrolijk is en waarmee accenten gemaakt kunnen worden. Een uitstekende kleur om aanbiedingen weer te geven.
Betekenissen: Energie, Zon, Zomer, Vrolijk, Vriendelijk

Oranje: De kleur oranje zorgt voor warmte. In een huisstijl zal de kleur de juiste tint moeten krijgen. De kleur kan schreeuwerig (opvallend) overkomen, een juiste verhouding is voor het gebruik van de kleur oranje erg belangrijk.
Betekenissen: Warmte, Herfst, Energie, Vrolijk, Creativiteit, Dynamiek, kracht

Rood: Deze kleur staat  voor passie, liefde en romantiek. Daarnaast wekt deze kleur ook eetlust op. Maar rood kan juist ook staan voor agressie.
Betekenissen: Passie, Liefde, Romantiek, Agressie, Kracht

Bruin: Wekt vertrouwen, zorgt voor een natuurlijke uitstraling.
Betekenissen: Natuur, Kracht, Duurzaamheid, Vertrouwen

Roze: De kleur staat voor zoetig en vrolijk!
Betekenissen: Liefde, Vrouwelijk, Vrolijk, Zoet, Vertrouwen

Paars: Zorgt voor een luxe uitstraling. In combinatie met grijs kan dit zeer zakelijk en rijkdom uitstralen! In combinatie met bruin kan deze kleur luxe en een landelijke uitstraling krijgen.
Betekenissen: Luxe, Spiritualiteit, Ambitie, Rijkdom

Blauw: Binnen de ICT zie je dat deze kleuren vaak gebruikt worden in combinatie met Grijs & Wit. Dat zorgt voor een technische, zakelijke maar frisse uitstraling. Donkerblauw kan juist weer heel chique overkomen in de juiste combinatie.
Betekenissen: Fris, Zakelijk, Lucht, Schoon, Water

Groen: Tegenwoordig zie je merken en producten die geassocieerd willen worden met duurzaamheid. De kleur groen doet het dan zeer goed in een huisstijl.
Betekenissen: Natuur, duurzaamheid, rustig, puur

Zwart & Grijs: Grijs in combinatie met koude kleuren zorgt voor een zakelijke en eventueel een luxe uitstraling.
Betekenissen: Bescheiden, Stijlvol, Rustig, Industrieel, Technisch

Wit: Wit zorgt voor rust. Voornamelijk op websites is dit een rustgevende factor als achtergrond. De combinatie van een gekleurde knop met een witte letter, staat ook erg goed.
Betekenissen: Zuiver, Stijlvol, Rust

Overige recente berichten

Start typing and press Enter to search

Huissstijl LogicalXLStop