communicatieAls het gaat om een zakelijke tekst dan willen we daarmee het verschil benadrukken tussen een zakelijke tekst en een privé tekst

Dit zijn vier manieren die u helpen met het schrijven van een zakelijke tekst:

  • Zorg voor een intro en een slotalinea
  • Maak het persoonlijk
  • Wees niet te lang van stof
  • Gebruik actieve zinsconstructies

Intro en slotalinea
Als u een zakelijke tekst schrijft, zorg er dan voor dat u de tekst goed inleid. Leg in de intro uit wat het thema is en hoe de tekst is opgebouwd. In de laatste alinea vat u het artikel nog eens samen en geeft u de conclusie weer.

Persoonlijk
Voordat u begint te schrijven, bedenk dan voor wie of welke doelgroep u de tekst schrijft. Een tekst leest prettiger, wanneer de lezer het idee heeft dat het hem verteld wordt. Visualiseer dus de persoon, leef je in en schrijf de tekst.

Kort en bondig
Een korte tekst word beter gelezen dan een lange. Wees daarom niet te lang van stof. Let er op dat u niet te vaak dezelfde informatie geeft in andere woorden. Informatie die niet per se nodig is laat u weg. Zo is het voor een lezer een stuk fijner om de tekst te lezen.

Actieve zinsconstructies
Vermijd het gebruik van passieve zinsconstructies. Als u actieve zinsconstructies gebruikt zorgt dat voor minder afstand tussen de lezer en de tekst. Zakelijke teksten hebben natuurlijk een andere functie dan een gedicht of een roman maar het blijft altijd belangrijk om de lezer te boeien.

Wanneer u er niet uitkomt kunnen wij natuurlijk ook de tekst schrijven voor uw folder, brochure, mailing of website. Neem voor meer info geheel vrijblijvend contract op info@mediaz.nl of 026-3120163.

Overige recente berichten

Start typing and press Enter to search