website NovochemIedereen zoekt tegenwoordig op internet naar informatie over producten of diensten. Zorg daarom dat uw organisatie een website heeft die altijd up-to-date is. Voor veel mensen is een website een lagere drempel en steeds vaker maakt men via e-mail of een contactformulier het eerst contact. Met behulp van eenvoudige statistieken kunt u bezoekersaantallen bijhouden en krijgt u inzicht welke pagina’s van uw website veel interesse opwekken.

Veel websites zijn voorzien van een contactformulier waarmee u gegevens van uw bezoekers vraagt. U bent dan bezig met de verwerking van persoonsgegevens. Wist u dat u hiervoor wettelijk verplicht bent om passende technische maatregelen te nemen om de overdracht van die gegevens zo veilig mogelijk te maken? Een SSL certificaat is hiervoor de aangewezen oplossing! Sinds 1 januari 2016 is de Wet Datalek Meldplicht in werking getreden. Dat wil niet alleen zeggen dat u wettelijk verplicht bent om deze maatregelen te nemen, maar dat er zelfs boetes mogen worden uitgedeeld als u deze beveiliging niet op orde heeft!

Het hebben van een (te) slechte beveiliging is namelijk strafbaar. Het hanteren van een website of formulier waarmee persoonsgegevens worden verzameld (denk hierbij aan een contact formulier) zonder SSL certificaat is per definitie een te slechte beveiliging. Er kunnen boetes worden opgelegd tot € 4500,-

Wilt u meer informatie over een actuele of veilige website?
Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden: info@mediaz.nl of 026-3120163.

Overige recente berichten

Start typing and press Enter to search

Vakantie 2017Zonder verbeelding heb je niets