2018 staat bijna voor de deur. Vrijwel iedereen gaat het nieuwe jaar in met goede voornemens. Goede voornemens helpen je om iets te veranderen. Vaak hebben we op persoonlijk gebied goede voornemens, maar ook op zakelijk gebied is het van belang om na te denken over verbeteringen in het nieuwe jaar. Wij hebben er zes voor je op een rij gezet.

Goede Voornemens

1. Een plan voor succes
Een belangrijk onderdeel voor het succes van jouw bedrijf is een jaarplanning voor promotie met acties, evenementen, beurzen, mediaplanning, enz. Probeer doelstellingen naar een hoger niveau te tillen ten opzichte van vorig jaar.

2. Focus
Breng focus aan in jouw plannen en besteed je tijd effectief. Bekijk welke in welke zaken je goed bent en welke aspecten van het ondernemerschap je juist energie kosten. Wat ga je zelf doen en wat besteed je uit?

3. Netwerken, netwerken, netwerken
Maak bewust tijd vrij om netwerkborrels en B2B bijeenkomsten te bezoeken en zorg dat je actief bent op LinkedIn door je aan te sluiten bij relevante groepen en meer te posten via je account. Het vraagt enige tijd, maar je zult zien dat het uiteindelijk een positieve uitwerking zal hebben op je bedrijf.

4. Optimale klantcommunicatie
Communiceer regelmatig met jouw klanten en leveranciers. Door te weten wat jouw klanten en leveranciers bezighoudt, kun je hen verder helpen. Maar ook andersom, vraag regelmatig feed back. Dit helpt je om jouw producten en/of diensten nog beter te maken.

5. Van klanten naar ambassadeurs
Maak van jouw zeer tevreden klanten ambassadeurs van jouw bedrijf. Bind jouw tevreden klanten aan jouw bedrijf door persoonlijke communicatie, door het delen van kennis en door het bieden van uitstekende service. Ambassadeurs vergroten de naamsbekendheid van je bedrijf en helpen je bij het werven van nieuwe klanten.

6. Zet mijlpalen en vier successen
Het plannen van mijlpalen helpt je om tussentijds de vinger aan de pols te houden. Lig je op schema en wat moet er gebeuren om je uiteindelijke doelstelling te behalen. Neem daarnaast ook de tijd om kleine en grote successen te vieren. Dit geeft energie en vergroot het teamgevoel met je medewerkers en klanten.

Overige recente berichten

Start typing and press Enter to search

Fijne Feestfdagencommunicatie